dinsdag 4 augustus 2009

Kristel Verbeke en Karen Damen geven nieuw K3 lid een warm welkom

Kristel Verbeke en Karen Damen willen er álles aan doen om hun nieuwe collega, die binnenkort wordt gezocht in K2 zoekt K3, een warm welkom te geven.

De twee zwaaiden vorige maand hun goede vriendin Kathleen Aerts, die na tien jaar de groep verliet, uit. De band met haar was niet zuiver professioneel: de meiden vierden hun verjaardagen en vakanties zelfs samen. „We zoeken een opvolgster, geen vervangster”, zegt de roodharige Karen Damen. „Kathleen is namelijk niet te vervangen.”

„Binnen K3 hebben we door de jaren heen allemaal zo onze ’taakjes’ gekregen”, zegt Kristel Verbeke over de situatie zoals die in de loop van de jaren was gegroeid. „Ik heb een beetje de moederrol en ik ben degene die dingen regelt. Ik zorg dat iedereen zijn teksten kent en op tijd is en zo.”

En over haar collega: „Karen Damen zorgt voor de gezelligheid en de schwung. Het mooie aan haar is dat ze altijd positief blijft, óók op moeilijke momenten.”

Ze verwacht dat de nieuweling zich snel op haar gemak zal voelen bij K3. „Als je onze eigenschappen combineert, denken wij dat een nieuw meisje zich wel snel op haar gemak zal voelen.”

Karen Damen: „Daarbij gaan we daar ook snel privé wat mee ondernemen. Ik kan me voorstellen dat we bijvoorbeeld een barbecue organiseren zodat ze onze families ook meteen leert kennen.”

Met K2 zoekt K3-jurylid Patty Brard hebben Karen Damen en Kristel Verbeke een bijzondere band. In het begin van hun carrière was K3 voor het eerst op de Nederlandse tv te zien in een programma van de Luv’-zangeres. „Patty is een heel sterke madam”, meent Karen. „Zij kent het klappen van de zweep. Ze weet hoe het is om met drie vrouwen in een busje te zitten of in de make-up. Patty weet dus dat het meer is dan alleen maar optreden. Daarom is ze een heel geschikt jurylid.”

Kristel vult aan: „Ze is zo een beetje de über-moeder van de meidengroepen. Naar ons toe merk je dat ook wel een beetje. Ze slaat bijvoorbeeld dikwijls even haar armen om ons heen. Haar jurycommentaren zijn rechttoe, rechtaan, maar daar houden wij wel van. We hopen dat de kandidaten zich er niet door gekwetst zullen voelen, maar er wat mee doen.”

Met pijn in het hart: „Het is Kathleens beslissing om te stoppen met K3 en die beslissing respecteren we. Karen Damen en ik hebben er in ieder geval het grootste vertrouwen in dat we een waardig opvolgster voor sexy Kathleen Aerts zullen vinden. K3 is voor ons als een kindje en dat zullen we altijd samen blijven koesteren.”

Nu Kathleen Aerts de populaire meidengroep K3 heeft verlaten, is er ruimte voor een nieuwe K3. Volgens de twee overgebleven K’s hoeft dat geen vervangster te zijn voor Kathleen; ze zoeken naar een echte opvolgster die zich net zo thuis zal voelen in de groep als de andere K’s!

Natuurlijk is het niet makkelijk om zomaar een nieuw bandlid te vinden. Daarom hebben Kristel en Karen ervoor gekozen om hun nieuwe lid te vinden via een televisieprogramma, K2 zoekt K3. Door middel van audities hopen ze uiteindelijk op de beste kandidate uit te komen. De keuze hoeven ze niet alleen te maken; ze worden ondersteund door een professionele jury. In deze jury neemt ook Patty Brard plaats.

Volgens Karen en Kristel is dat een goede aanvulling; Brard reisde immers met haar groep Luv’ ook het hele land door en weet daarom wat het is om in een meidengroep te zitten. Bovendien heeft Patty ook een erg moederlijke kant, die voor Karen Damen en Kristel Verbeke voelt als een warme deken, zoals ze zelf zeggen.

Zo’n warm deken willen Karen en Kristel ook de derde K bieden, daarom is het voor hen ook zo belangrijk om een derde K te vinden. Dat maakt ‘hun kindje’, zoals ze K3 liefkozend noemen, toch weer net even iets completer!

K2 zoekt K3 wordt in het najaar in Nederland uitgezonden bij SBS6 en VTM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten