vrijdag 8 januari 2010

Karen Damen meteen Slimste Mens Ter Wereld voor één dag(en weekend)


Nieuwkomer in de Slimste Mens Ter Wereld, Karen Damen - beter bekend als de rosse van K3 - gaf tijdens haar eerste deelname meteen haar visitekaartje af. Met een ruime voorsprong in punten werd ze de Slimste Mens voor één dag.

In een uitzending die veel spanning miste omdat seizoensrevelaties Linda De Win en Bent Van Looy eruit liggen, kon hoog zwangere Karen Damen het spel moeiteloos naar haar hand zetten. Schijnbaar ontspannen kon ze veel antwoorden geven en in elke ronde flink wat punten sprokkelen.

Peter Vandermeersch en Raf Walschaerts, die een dag eerder allebei een ijzersterke indruk maakten, speelden een povere wedstrijd. Met een vrij klein puntenverschil mochten ze samen naar het finalespel.

In de finale deed een vraag over Vesalius Walschaerts de das om. Hij wist geen enkel trefwoord over de chirurg die lijken ontleedde om het menselijk lichaam in kaart te brengen. Vandermeersch kon het spel afmaken met een schot voor open doel.

De volgende aflevering van De Slimste Mens ter Wereld is maandag. Allemaal weer duimen voor Karen Damen.

Karen Damen, de rosse van K3, ontkrachtte donderdagavond ook nog een hele mythe toen ze onthulde dat ze eigenlijk blond is. Ze mocht zich wel voor minstens één avond 'De slimste mens ter wereld' noemen.

'Wie is er het wildst in bed?' Raf Walschaerts van Kommil Foo dacht meteen aan brunettes, Peter Vandermeersch ging voor blondines, maar Karen Damen, zelf een bekende rosse gaf uiteindelijk het juiste antwoord: dames met rode haarkleur zijn het wildst in bed.

"Maar ik ben wel blond hé! Of had ik dat niet moeten zeggen", liet ze zich ontvallen tegen een verbaasde Erik Van Looy. K3 telde dus al die tijd al twee blondines, Josje Huisman en Karen Damen, en een brunette Kristel Verbeke, die achter de schermen K3 collega Karen aanmoedigde.

Net als in 'The One Man Show' van Tom Waes een tijdje geleden kreeg Karen Damen donderdag ook het publiek van 'De slimste mens' mee door het rare bromgeluid dat onverwacht uit haar maag komt opborrelen te demonstreren.

Karen Damen won met gemak de aflevering. Peter Vandermeersch versloeg Raf Walschaerts, die aan zijn tweede deelname bezig was, tijdens de finale. Maandag komt Jean-Michel Javaux, voorzitter van Ecolo, de twee vervoegen.

Rosse meisjes zijn goed in bed en... in 'De Slimste Mens ter Wereld'. Met dit eerste antwoord scoorde Karen Damen al van in de eerste ronde extra seconden, een voorsprong die haar tegenstrevers niet meer konden bijbenen.

De hoogzwangere Karen Damen gaf Raf Walschaerts en Peter Vandermeersch het nakijken en werd uitgroepen tot 'Slimste Mens voor één dag'. De beide heren speelden dan ook een zeer zwakke aflevering en werden doorverwezen naar het gevreesde finalespel.

Daar kon Peter Vandermeersch de klus afmaken. Hij keert maandag terug voor een derde keer en zal het dus samen met Karen Damen opnemen tegen Jean-Michel Javaux, partijvoorzitter van Ecolo.


1 opmerking:

  1. karen je bent de slimste vrouw ter wereld
    je bent dus echt slim
    dat wist ik niet ik vraag me het al een paar dagen af en nu weet ik het nog heel veel succes met de slimste vrouw ter wereld te zijn

    BeantwoordenVerwijderen