woensdag 5 september 2012

Karen Damen van K3 tot tranen toe bewogen in 'Belgium's Got Talent'


Karen Damen van K3 tot tranen toe bewogen in 'Belgium's Got Talent'

Onlangs ging een nieuw seizoen van de talentenjacht 'Belgium's Got Talent' op vtm van start.

De elfjarige Karolien Goris uit het Limburgse Koersel kon de jury en in het bijzonder Karen Damen van K3 tot tranen toe ontroeren met haar vertolking van Bob Dylans 'To Make You Feel My Love'.

Op vrijdag 31 augustus was het dan eindelijk zover. Naast meer dan 40 landen over de ganse wereld, start nu ook in Vlaanderen een eigen versie van 'Belgium's Got Talent'.

In deze wervelende entertainmentshow gaan we vanaf vrijdag 10 weken lang op zoek naar talent van eigen bodem. Je kan het zo gek niet bedenken of het passeert de revue. De winnaar gaat naar huis met 50.000 euro en de felbegeerde titel van allereerste winnaar van 'Belgium's Got Talent'.

Vijf weken lang strijken Koen Wauters en zijn ploeg neer in de Stadsschouwburg van Antwerpen, waar honderden kandidaten de kans krijgen om auditie te doen voor de ogen van 1.500 toeschouwers. Elke kandidaat is vastberaden om te laten zien wat hij kan en hoopt op een positieve evaluatie van de jury, om zo te kunnen doorstoten naar 1 van de 5 liveshows. Voor juryleden rosse Karen Damen van K3, Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes beloven het boeiende tijden te worden. In 'Belgium's Got Talent' volgen we hen zowel voor als achter de schermen.

Op de eerste auditiedag is het alvast wennen voor de jury. Hoe vergelijk je immers een illusie-act met dansende kinderen met een geblinddoekte accordeonspeler of met een diabolo-act? En hoe vertel je iemand die rotsvast overtuigd is van zijn komisch talent dat hij misschien toch maar best een nieuwe hobby zoekt? Voor de jury met Karen Damen is de boodschap duidelijk: in alle eerlijkheid zeggen wat ze voelen en hun hart laten spreken. Er beloven heel wat tranen van ontroering te vloeien zowel bij jury als publiek.

In de wachtzaal wachten de honderden kandidaten ondertussen geduldig hun beurt af. Voor sommigen is dit hun eerste grote optreden voor een groot publiek, terwijl het voor andere kinderspel lijkt. Het geluid van de buzzer schrikt echter iedereen af. Bij drie rode kruisen stopt de act immers onverbiddelijk . Vanaf 2 'ja's' van de jury, stoot de kandidaat door naar de volgende ronde.

In de coulissen trekt het hondje Matisse zich intussen niks aan van alle drukte en laat hij zich gewillig aaien door de twee zingende blinde vrienden Youssri en Jonach. Ook de 5-jarige Milan, die als een kleine versie van zijn idool Urbanus zijn kans wil wagen, laat zich niet van zijn stuk brengen.

Weet Fonzy Reno, de grote Elvis Presley fan, de jury van 'Belgium's Got Talent' te raken met zijn act? Gaan Laurel & Hardy met de prijzen lopen of wordt het de 83-jarige Leona die met haar lenigheidsoefeningen doorstoot naar de volgende ronde? Maken de sensueel sexy buikdansende Salwa of paaldanser Angel Yo meer kans? En hoe wil maritiem consulent Gerrit het enthousiaste publiek uit zijn dak laten gaan?

Televisiegenres - ook talentenjachten - raak je niet beu. Je moet gewoon af en toe op zoek naar een manier om ze te vernieuwen. Dat is althans de redenering die vtm-programmadirecteur Jan Segers eropna houdt. En dus krijgt de vtm-kijker na The Voice, Idool en X Factor nu Belgium's Got Talent (***) voorgeschoteld.

En het moet gezegd, er is wel degelijk aan het programma gewerkt in een poging déjà vu's te vermijden. De kandidaten bijvoorbeeld worden niet meer per se geïntroduceerd via een gesprekje met presentator Koen Wauters. In Belgium's Got Talent halen ze gewoon elkaar de pieren uit de neus of babbelen ze wat met de aanwezige crew. Ook de 'achter de schermen'-beelden van juryleden Karen Damen, Ray Cokes en Rob Vanoudenhoven zijn een leuke aanvulling.

Helemaal nieuw is het live-publiek bij de audities niet - ook tijdens The Voice moesten de kandidaten voor een publiek hun ding doen - maar het blijft wel een verademing tegenover de steriele audities die we kennen uit Idool en X Factor.

Deze keer komen trouwens niet alleen zangers auditie doen. Iedereen met één of ander talent, of het nu accordeon spelen, buikdansen of grappen vertellen is, mag een gooi doen naar eeuwige roem. Of dat hen ook lukt is - alweer volgens Jan Segers - bijzaak. Een talentenjacht moet in de eerste plaats de kijker amuseren. Een missie waarin de eerste aflevering van Belgium's Got Talent alvast met verve slaagde.

Lovende reacties op Belgium’s Got Talent met Karen Damen   

Eerste aflevering van talentenjacht krijgt bijzonder positieve reacties.

De eerste auditieshow van ‘Belgium’s Got Talent’ op vrijdagavond was een schot in de roos. De meest uiteenlopende acts passeren de revue bij de driekoppige jury Ray Cokes, Karen Damen en Rob Vanoudenhoven. Zij schatten in welke acts het publiek het meeste kunnen raken en wie doorstoot naar de live shows. Koen Wauters presenteert met de schwung die we van hem gewoon zijn.

Maar het zijn vooral de kandidaten die de show stelen of voor een traan zorgen. Show kregen we van "Imagenie", tranen kregen we dankzij de blinde jongens Yonach en Youssri. Op Twitter en Facebook verschenen er heel wat reacties op de acts en dat nog tijdens de show. Belgium's Got Talent met Karen Damen heeft een fantastische start genomen, zoveel is duidelijk.

2 opmerkingen:

 1. karen is gewoon een schatje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. reactie van een mensen kenner !!!!!
   karen een voorbeeld voor alle vrouwen ....

   Verwijderen