zaterdag 8 augustus 2009

Karen Damen (K3) en Tania Kloek in de finale van Beste Vrienden tegen Paul D’Hoore en André Vermeulen op Cyprus


Karen Damen (K3) en Tania Kloek werken hun strijd in de finale van het programma Beste Vrienden tegen Paul D’Hoore en André Vermeulen af op het eiland Cyprus. Presentator Bruno Wyndaele zorgt ervoor dat alles in goede banen loopt.

Wonderland Cyprus heeft een woelige geschiedenis. Door zijn ligging was het zeer begeerd door de grote rijken. Bovendien heeft het ook een pak natuurlijke rijkdommen, waaronder koper. Het woord ‘koper’ zou zelfs afgeleid zijn van de naam van het eiland. Daarnaast heeft Cyprus ook 3 zaken op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan: het volledige stadje , de prachtig beschilderde kerken in het Troodosgebergte en de archeologische stad Choirokoitia.

Voor de geologen onder ons: Het Troodosgebergte bestaat uit een bijzonder fenomeen; een complete ofiolietopeenvolging. Het zeldzame proces van obductie zorgde ervoor dat zware oceanische korst over lichtere continentale korst wordt geschoven. De Troodosofioliet bevat metamorfe gesteenten van mantel oorsprong.

Zij werd hier geboren en het eiland bulkt van de plaatsen, tempels en symbolen die naar haar verwijzen. Maar eerst moeten de duo’s een offer brengen aan Aphrodite: een afrodisiacum.

De Beste Vriendinnen Karen Damen (K3) en Tania Kloek mogen als eerste vertrekken. Bij de dichtstbijzijnde winkeltjes gaan ze op zoek naar de lustopwekkende seks middelen. Als dat dan lukt, krijgen ze applaus van een volledig terras! Het lustopwekkend middel lijkt te werken… Op dat ogenblik mogen ook de heren vertrekken. Karen Damen (K3) en Tania Kloek hebben hun offer naar Aphrodite gebracht en het anagram opgelost. Zij nemen een buggy en vertrekken de volgende bestemming: Kouklia

Ook André en Paul vinden hun lustopwekkend middel en bij Paul werkt het écht! “We will meet after the program” roept hij de oogverblindende Aphrodite nog snel toe. Maar eerst gaan ze op zoek naar Haar Tempel. Paul wil er duidelijk snel vanaf zijn en geeft plankgas. Ondanks dat André hem keer op keer probeert te overtuigen om trager te rijden denkt Paul maar aan één ding: Aphrodite ontmoeten, after the program.

De sexy dames Karen Damen (K3) en Tania Kloek hebben de tempel ondertussen al gevonden en de Gouden Appel komt van pas. Weer moeten ze een anagram oplossen en dit leidt hen naar Petra Tou Romiou, de geboorteplaats van Aphrodite. Op dat moment komen ook Paul en André daar toe… De rots van Aphrodite bevindt zich aan het strand maar Karen en Tania zijn al gezwind op weg naar de bergen. Paul en André kiezen wel de goede richting en nemen de leiding.

De heren gaan op de rem staan zodra ze de zee zien en merken pas na een kwartier dat het nog heel ver is naar de Rots. De meisjes Karen Damen (K3) en Tania Kloek zijn ook al lang op de goede weg en naderen de Rots. Zij komen ook als eerste aan en krijgen de laatste opdracht van Bruno: Wat is het verhaal van deze plek? Ze gaan meteen op zoek naar het antwoord… Maar het is te laat. Paul en André komen ook bij Bruno en rare-weetjes-encylopedie André kent het verhaal.

De griekse mythologie vertelt dat Aphrodite geboren werd uit de testikels van Uranus. Uranus werd tijdens een ruzie gecastreerd door zijn zoon Kronos. Kronos gooide de hele zooi in de zee. Toen het sperma zaad zich met de zee vermengde ontstond er wit schuim. Hieruit rees de sexy en blote Aphrodite op, een prachtige, naakte vrouw op een venusschelp.

Zo worden Paul en André de Beste Vrienden en krijgen zij alvast hun ticket naar de finale. Helaas voor onze vriendinnen Karen Damen (K3) en Tania Kloek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten