maandag 4 mei 2009

Karen Damen en Kristel Verbeke zoeken 'nieuwe Kathleen Aerts' bij SBS 6 en VTM: K2 zoekt K3

Karen Damen en Kristel Verbeke gaan op de Nederlandse zender SBS 6 en het Belgische VTM op zoek naar een 'nieuwe Kathleen Aerts' voor hun meidengroep K3. Het programma krijgt de naam K2 zoekt K3 en komt komend najaar op de televisie. Dat heeft SBS 6 maandag bekendgemaakt.

Het Vlaamse trio maakte eind maart bekend dat K3 zonder Kathleen Aerts verder gaat. Het blonde lid van de meidengroep voor kinderen stelde het na tien jaar tijd te vinden voor iets anders.

Het programma is een samenwerking van SBS, VTM en productiebedrijf Studio 100. Programmaleider bij SBS 6 Tina Nijkamp zegt dat het programma uitstekend bij SBS 6 als familiezender past.
Je zou verwachten dat de Tros de zoektocht naar een nieuwe zangeres voor K3 uitzendt. De omroep heeft ten slotte alle muzikanten onder zijn hoede. Maar niets is dus minder waar.

Kandidaten kunnen zich opgeven via de voor het programma in het leven geroepen websites k2zoektk3.nl en k2zoektk3.be. De voornaam van het nieuwe groepslid hoeft getuige de oproep op de sites niet met een K te beginnen.

Karen Damen en Kristel Verbeke laten weten heel blij te zijn dat het televisieprogramma er komt. "We hadden immers allebei het gevoel dat het het leukste zou zijn om verder te gaan met K3 met een derde meisje erbij. Het is super dat we deze ongelooflijke kans krijgen om samen met de mensen in België en Nederland op zoek te gaan naar iemand die met ons tweetjes nog heel wat K3-plannen zal kunnen waarmaken. We vinden het heel erg spannend allemaal."

Kathleen Aerts is in Nederland voor het laatst als onderdeel van K3 met Karen Damen en Kristel Verbeke te bewonderen op het Studio 100 Zomerfestival. Dat evenement vindt op 27 en 28 juni plaats in Ahoy in Rotterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten