zaterdag 2 mei 2009

Karen Damen duet met Fosco ‘Ik wou dat ik jou was’ Zo is er maar één


Fosco en Karen Damen in duet ‘Ik wou dat ik jou was’ bij Zo is er maar één van Yasmine.

Karen Damen ofte 'Karen van K3' outte zich enkele weken geleden als een grote fan van Fosco. 'Jullie moeten deze wedstrijd gewoon winnen!', riep ze vanuit de 'Zo Is Er Maar Eén'-huiskamer.

Karen vindt Bram, de leadzanger van Fosco, 'zonder twijfel de beste zanger uit de wedstrijd', en Bram vindt Karen van zijn kant 'een sexy erotisch beest met een hele mooie hese stem.' Dat geeft vast vonken wanneer ze straks samen 'Ik wou dat ik jou was' zingen van het Nederlandse Veldhuis en Kemper.

Het is trouwens de eerste keer in jaren dat Karen Damen nog eens zingt op televisie zonder haar twee collega's van K3, Kathleen Aerts en Kristel Verbeke.

Volgende week vrijdag 8 mei weten we eindelijk wie de winnaar of winnares wordt van de vierde editie van Zo is er maar één.

Na een bloedstollende tweede halve finale zijn TatYana Storm, JackoBond en de groep Fosco er als beste uitgekomen. Nicole en Hugo gaven de laatste wildcard aan TatYana Storm, ze mag hem al voor de derde keer in ontvangst nemen. Zij begint dus als één van de favorieten aan de slotuitzending, samen met winnaar JackoBond en Fosco.

Voor de vier halve finalisten van Zo is er maar één aan hun duetronde begonnen, was er het meer dan gesmaakte optreden van het populairste en bekendste duo van Vlaanderen Nicole en Hugo. Sinds ze met Pastorale de vorige editie van Zo is er maar één wonnen, zijn Nicole en Hugo meer dan ‘hot’ in Vlaanderen.

Met het onsterfelijke Goeiemorgen, morgen werd de tweede halve finale op smaak gebracht. Meteen erna was het tijd voor Charlotte, het meisje van de kust. Charlotte zong ‘Pa’ van Doe Maar in het keurig Nederlands, Axl Peleman bleef het Antwerps bijzonder trouw. Ook in de huiskamer was er enthousiasme rondom Charlotte haar performance. Jan Leyers was ‘aangenaam verrast’, Zaki vond de combinatie met Axl Peleman erg geslaagd en ook Roos Van Acker hoorde wel wat in de stem en de performance van Charlotte.

Na het rustige begin met ‘Pa’ zorgde het tweede duo, TatYana Storm en Günther Neefs voor de nodige ambiance en sfeer met het nummer ‘Alles kan een mens gelukkig maken’, een klassieker van René Froger. Gekleed in strakke jeans en glittertopje zong TatYana Storm vooral stressloos en overtuigend.

Roos Van Acker voelde enthousiasme maar miste wel wat kracht en schwung, een mening die ook Jan Leyers was aangedaan. Gelukkig voor TatYana Storm eindigde haar doortocht in de huiskamer op een geweldig positieve noot want Zaki toonde zich zeker van een finaleplaats voor TatYana.

Vrouwen aan de macht in Zo is er maar één, na Charlotte en TatYana was het de beurt aan JackoBond en Jelle Cleymans, één van haar beste vrienden overigens. Het gelegenheidskoppel zong op de Dag van de Arbeid het prachtige ‘Vlaanderen mijn land’ een epos en klassieker van Will Tura.

De blazers en het tromgeroffel op ‘Vlaanderen mijn land’ en de perfecte match van stemmen leverde matige commentaren op bij de huiskamer. Zaki hoorde Riet een paar noten missen, Roos vond het leuk en Jan Leyers vond het wat te veel ‘into landschapsbeschrijvingen’.

De heren van Fosco zijn de enige overlevende mannen in de wedstrijd, maar hebben stevig weerwerk geboden. Samen met Karen Damen, de rosse van K3, gaf Fosco een gesmaakte ‘Ik wou dat ik jou was’ van Veldhuis & Kemper. De huiskamer was unaniem lovend en voelde, net als de Eén-kijkers, het vuur van het scherm afspatten. VoorKaren Damen is er ook naast de overige 2 K3 collega's als sexy zangeres en volwassen vrouw een grote toekomst weggelegd.

In absolute primeur stelden Nicole & Hugo hun nieuwe single ‘Diep in m’n hart’ voor aan het publiek. Bart Peeters schreef deze geheide hit voor Vlaanderens geliefde duo. Voordat Charlotte, TatYana Storm, JackoBond en Fosco het verlossende antwoord kregen, brachten ze samen ‘Liefde voor muziek’ van Raymond van het Groenewoud.

Nicole en Hugo gaven daarna de laatste wildcard en meteen ook het eerste ticket voor de finale aan TatYana Storm, die hem voor de derde keer in ontvangst mocht nemen.

TatYana Storm, JackoBond en Fosco zijn dus de drie finalisten, zij brengen naast hun beste cover uit de reeks volgende week ook een eigen song.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten