zondag 10 mei 2009

Karen Damen steunt Fosco in finale van 'Zo is er maar één'


Een paar weken geleden zat Karen Damen – bekend als de rosse van K3 of K2 – nog in de Zo is er maar één-huiskamer en riep ze in de richting van Fosco: “Jullie moeten deze wedstrijd gewoon winnen!”.

Karen Damen
is absolute fan van Fosco en zanger Bram; “zonder twijfel de beste zanger uit de wedstrijd” klinkt het uit de mond van de zangeres. Daarom steunde Karen Damen Fosco ook in de finale van 'Zo is er maar één.'

Na het opmerkelijke ‘Doe me goed’ van Opium vorige week krijgt Fosco deze week dus vrouwelijke steun voor het prachtige ‘Ik wou dat ik jou was’, de grote hit van het Nederlandse cabaretduo Veldhuis & Kemper.

Fosco zorgt trouwens voor een primeur; het is de eerste keer in jaren dat Karen Damen nog eens solo op TV zingt.

Bram Van Outryve, afkomstig uit Destelbergen, maar nu woonachtig in Gent, steelt met zijn band Fosco al een aantal weken de show in het televisieprogramma 'Zo is er maar één.' Vrijdagavond strijdt de groep voor finaleplaats.

In het programma moeten de bands vanavond een duet brengen met een gevestigd artiest. Karen Damen, vooral bekend als 'Karen van K3' outte zich enkele weken geleden als een grote fan van Fosco en zal vanavond met hem 'Ik wou dat ik jou was' zingen.

In het VRT-programma 'Zo is er maar één' van presentatrice en zangeres Yasmine geeft men dit jaar een kans aan onbekende artiesten. Zij zingen elke week een song uit het Nederlandstalige repertoire. Fosco scoort hoge ogen in het programma en krijgt week na week lovende kritieken. Ze overleefden al zes afleveringen en willen naar de finale.

Fosco wordt vanavond dus bijgestaan door Karen Damen. Eerder liet ze al weten grote fan te zijn. 'Jullie moeten deze wedstrijd gewoon winnen!', riep ze vanuit de 'Zo is er maar één-huiskamer'.

Karen Damen vindt Bram, de leadzanger van Fosco, 'zonder twijfel de beste zanger uit de wedstrijd', en Bram vindt Karen van zijn kant 'een sexy erotisch beest met een hele mooie hese stem.'

Dat geeft vast vonken wanneer ze straks samen 'Ik wou dat ik jou was' zingen van het Nederlandse Veldhuis en Kemper. Het is trouwens de eerste keer in jaren dat Karen Damen nog eens zingt op televisie zonder haar twee collega’s van K3, Kathleen Aerts en Kristel Verbeke.

Na afloop van de finale, waarin Fosco helaas 2e werd na JackoBond, werd er er nog lang gefeest met champagne.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten