donderdag 8 oktober 2009

Karen Damen en Kristel Verbeke van K3 vinden oplossing naam nieuwe 'K' Josje Huisman


Karen Damen en Kristel Verbeke hebben dan wel een vervangster voor de opgestapte Kathleen Aerts gevonden, maar de naam K3 is niet meer echt van toepassing. De 23-jarige Josje Huisman mag zich sinds zaterdag een K'tje noemen, maar haar naam past niet bij het kleuterpoptrio.

"Nee het wordt geen Kosje of zo", grapte de Meppelse maandag nog in de radioshow van Ruud de Wild. Maar de naam K3 verwijst naar de beginletters van de drie zangeressen.

De dames van K3 laten zich echter niet voor een gat vangen en hebben ook daar een oplossing voor bedacht. "Misschien kunnen we Josje omdopen tot Joske", geinen Karen Damen en Kristel Verbeke tegenover de Belgische krant Het Nieuwsblad.

"We hebben nog niet echt onze derde K", peinst Karen Damen. "Ja Josje, je zal je naam moeten veranderen." Veel problemen lijkt de nieuwe blondine van K3 daar niet mee te hebben. "Maak er Joske van, dan heb je ook een K!"

De naam van de band blijkt niet het enige struikelblok binnen het olijke trio te zijn. Josje Huisman lag aanvankelijk onder vuur vanwege haar Amsterdamse tongval. In onze hoofdstad volgt de Meppelse een musicalopleiding. Bij de finale was haar accent echter als sneeuw voor de zon verdwenen.

"Ik heb elke dag een beetje geoefend en goed naar Karen Damen en Kristel Verbeke geluisterd." Gelukkig komt niet alles van een kant. "Wij hebben op onze beurt ons best gedaan om een beetje normaler te praten zodat zij ons ook verstaat", bekent Karen Damen.

De drie dames werken in de nieuwe formatie druk aan nieuw K3-materiaal. De nieuwe single ligt maandag in de winkels, vrijdag gaat een tour door Nederland en België van start.

Josje Huisman kan het nog nauwelijks geloven dat ze nu een K'tje is, maar Kristel heeft er alle vertrouwen in. "Het komt weer helemaal goed met K3."

Kathleen Aerts is opgelucht dat haar K3-opvolgster na een lange zoektocht is gevonden.

"Nu Josje de groep weer compleet heeft gemaakt, ben ik vooral gerust. K3 blijft voortbestaan en Josje doet het geweldig", vertelt de zangeres tegen De Telegraaf. Ook de verliezers van K2 zoekt K3, Madelon van der Poel en Noa, gunnen Josje de overwinning.

Echt rouwig dat ze voortaan zonder de K3-leden Karen en Kristel op het podium staat is de 31-jarige zangeres niet. "Natuurlijk wordt mijn carrière als solozangeres anders. Maar het is een droom die in vervulling gaat."

Het lijkt haar fantastisch om in de muziekbranche op eigen benen te kunnen staan. Toen ze een paar jaar geleden in haar eentje de bühne opklom tijdens een dorpsfeest kreeg ze naar eigen zeggen de smaak te pakken.

Kathleen Aerts is na een kort moment van bezinning weer volop aan de slag. Aerts lanceert dinsdag haar biografie en volgende maand komt haar solo-album 'Kathleen in Symfonie' op de markt.

Kathleen besloot eind maart na tien jaar af te zwaaien bij het kinderpoptrio. De 23-jarige sexy Josje Huisman kwam zaterdag bij het televisieprogramma over de opvolging van Kathleen Aerts als winnaar uit de bus tijdens een livefinale op VTM en SBS6.Geen opmerkingen:

Een reactie posten