zaterdag 10 oktober 2009

Nieuwe K3 single MaMaSé van Karen Damen, Kristle Verbeke en Josje Huisman meteen een grote hit!


Josje Huisman (23) is de nieuwe blondine van K3. Voor wie het nog niet weet, K3 is behalve een populair zanggroepje ook een zorgvuldig doordacht pr-format.

De naam van de opvolgster van Kathleen Aerts begint niet met een k, maar K3 zal het blijven. Natuurlijk, de correcte naam K2J1 lijkt meer op een nieuwe griepvariant dan op een popgroep, maar belangrijker is dat het format - liedjes voor lagereschoolmeisjes - koste wat het kost gelukkig overeind blijft. Tot in de haarkleur. Toen de blonde sexy Kathleen Aerts solo verder wilde, moest er een nieuw blondje voor in de plaats komen. Josje Huisman hierover: ,,Eerlijk gezegd kwam ik er wel heel laat achter dat we allemaal blond zijn.''

De verkiezing van het nieuwe lid van de meidengroep is op tv gebracht als een spontaan sprookjesverhaal, de 23-jarige domineesdochter Josje Huisman uit Amsterdam is een afgestudeerd danseres die tot in München opleidingen volgde om haar techniek te verbeteren. Daarnaast liet ze zich scholen als musicalzangeres. Josje kan dus niet 'toevallig' aardig dansen en zingen.

De liveshow op VTM en SBS6 van zaterdag was een mooi geregisseerd programma waarin de goed opgebouwd werd. Het verloop van de 'uitverkiezing' ging gelukkig precies volgens schema. De Vlaamse kandidate Noa was kwalitatief de minste van de drie, maar werd door de jury tot nummer twee uitgeroepen, omdat ze de enige overgebleven Vlaamse kandidaat was. De programmamakers wilden misschien niet het risico lopen dat het Vlaamse publiek halverwege zou afhaken. Dus moest de Tilburgse Madelon Van Der Poel het veld ruimen.

Juryvoorzitter Miguel Wiels, het muzikale brein achter K3, vertelde dat het totaal onbelangrijk was of de winnares een Nederlandse of een Vlaamse zou worden. ,,Dat is nu iets waar we werkelijk helemaal niet mee bezig geweest zijn. Ik denk dat de pers er veel meer een België-Nederland van gemaakt heeft dan het team achter K3. Wij waren gewoon op zoek naar een heel leuke meid die geweldig kan zingen, acteren en dansenen bij Karen Damen en Kristel Verbeke past. Dat vonden wij veel belangrijker dan de nationaliteit.''

Dat uiteindelijk de Nederlandse kandidate won, is een gelukje voor Studio 100. Het grootste deel van het K3-publiek zit immers in Nederland. Zie de kijkcijfers: in Vlaanderen keken toen de 'spanning' het grootst was 1.250.000 mensen, in Nederland waren dat er meer dan 2,4 miljoen. In beide landen is dat liefst 44 procent van de o zo belangrijke groep kijkers in de leeftijdsgroep tussen 20 en 49: de ouders van de beoogde lagereschoolmeisjes, die de portemonnees moeten trekken bij de aanschaf van iedere K3 cd, elk concert- of bioscoopkaartje of een greep uit het uitgebreide assortiment K3-prullaria. De uitverkiezing van de Nederlandse Josje Huisman kwam de makers in elk geval commercieel heel goed van pas.

Ook van juryvoorzitter Miguel Wiels was Josje Huisman veruit zijn favoriet.

K3 heeft zo'n 4 miljoen cd's verkocht, trok 1.650.000 concertgangers naar negen concertreeksen en lokte 1.300.000 bioscoopbezoekers naar drie speelfilms.

Of het nieuwe K3 lid leeft in het van thuis meegekregen geloof, is niet na te gaan. Josje Huisman is helemaal het ideale K3-blondje. Haar levensmotto is volgens de officiële K3-website alvast behoorlijk op haar nieuwe imago toegesneden: ,,Wees een zonnetje voor iedereen die je ontmoet dan geef je licht en warmte en heb je het zelf ook goed.''

K3 kan op alle zes de oren slapen. Ook met Josje Huisman blijft de groep een hitmachine. De single MaMaSé komt aanstaande zaterdag van niets op drie binnen in de Ultratop, in de Vlaamse top tien staat het liedje zelfs helemaal bovenaan. Maar ook finalistes Madelon Vna Der Poel en de Vlaamse Noa dragen hun steentje bij.

De single MaMaSé kon in drie versies gedownload worden: Karen Damen en Kristel Verbeke met telkens een ander derde K'tje. 'We hebben die opgeteld', zegt Sam Jaspers van Ultratop. 'Alsof het drie remixen van één liedje zijn. Maar net als in de tv-uitzending is Josje Huisman ook in de singleverkoop de populairste.'Geen opmerkingen:

Een reactie posten