woensdag 22 juli 2009

Karen Damen (K3) en Tania Kloek bij Bruno Wyndaele in Beste Vrienden op Cyprus


K3-ster Karen Damen wordt steeds vaker zonder collega’s Kristel Verbeke en Kathleen Aerts opgemerkt: giechelend met Tania Kloek in Beste Vrienden, logisch denkend in de nationale IQ-test, bemiddelend als teamkapitein in De Tabel Van Mendelejev... Wil ze zichzelf op de kaart zetten als Karen Damen, zonder het eeuwige bijvoegsel ’van K3’?

Twee bekende vriendenkoppels worden door Bruno Wyndaele uitgenodigd voor een verblijf op een buitenlandse locatie in Beste Vrienden.

De BV's (Beste Vrienden) gaan ter plaatse op zoek naar een symbool van vriendschap.
Daarvoor moeten ze samen enkele hindernissen overwinnen, waarbij hun vriendschap hen kan helpen en waardoor we de band tussen de twee vrienden beter leren kennen.

Beste Vrienden is een warm, grappig en soms ontroerend programma, waarbij we de menselijke kant van de gasten te zien krijgen tegen het adembenemende decor van de prachtige vakantiebestemmingen.

Wonderland Cyprus heeft een woelige geschiedenis. Door zijn ligging was het zeer begeerd door de grote rijken. Bovendien heeft het ook een pak natuurlijke rijkdommen, waaronder koper. Het woord ‘koper’ zou zelfs afgeleid zijn van de naam van het eiland. Daarnaast heeft Cyprus ook 3 zaken op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan: het volledige stadje , de prachtig beschilderde kerken in het Troodosgebergte en de archeologische stad Choirokoitia. Karen Damen en Tania Kloek gaan er de strijd aan.

Voor de geologen onder ons: Het Troodosgebergte bestaat uit een bijzonder fenomeen; een complete ofiolietopeenvolging. Het zeldzame proces van obductie zorgde ervoor dat zware oceanische korst over lichtere continentale korst wordt geschoven. De Troodosofioliet bevat metamorfe gesteenten van mantel oorsprong.

Op de proef
In deze proeven moeten de Vrienden Karen Damen en Tania Kloek bewijzen dat ze elkaar kennen en vertrouwen, met hun grote en hun kleine kantjes. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld.

De hongerige en dorstige duo’s worden door Bruno meteen hartelijk verwelkomd op traditionele wijze: met de lokale lekkernij Brandy Sour. In de stad Larnaca ontvangt hij hen in de schaduw van de kerk van Aigos Lazarus.

De traditie wil ook dat er naast een drankje, ook hapjes aan de gasten geserveerd worden: mezze, de Cypriotische variant op de Spaanse tapas: kleine bordjes met hapjes, waar iedereen naar believen van mag smullen. Maar dat is natuurlijk buiten Bruno gerekend. Zijn gasten mogen zelf voor hapjes zorgen. Op een echte mezze-tafel in Cyprus staan makkelijk zo’n 12 tot 20 gerechten.

De duo’s staan meteen op scherp en zijn vastbesloten te winnen. Ze krijgen elk een lijst van 10 mezze te horen en moeten er daar zoveel mogelijk van onthouden. Dan gaat het richting de vele winkeltjes, bars en restaurants om die gerechten te verzamelen. De vrouwelijk charmes van de sexy dames Karen Damen en Tania Kloek lijken het te winnen van de mannelijke en al snel staan ze 3/2 voor.

Maar de overwinningsdrang van de heren komt boven en zij vinden nog 2 schotels. Ze staan aan de leiding met het kleinste verschil met nog slecht 2 minuten te gaan. Paul wil de overwinning verzekeren en gaat nog één keer op zoek. De meisjes komen op het nippertje nog met 2 juiste mezze… en winnen de proef. Karen Damen en Tania Kloek zijn al meteen goed begonnen en winnen 3 minuten voorsprong in de queeste.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten