woensdag 8 juli 2009

Kathleen Aerts zegt Karen Damen en Kristel Verbeke van K3 vaarwel

Afgelopen weekend hebben Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts voor het laatst samen opgetreden als K3 in de Rotterdamse muziektempel Ahoy'. K3 is bekend als een Vlaamse meidengroep met een Nederlandstalig repertoire, soms wel aangeduid als 'kleuterpop', voornamelijk gericht op een zeer jeugdig publiek.

De naam van de groep is afkomstig van de namen van de drie oorspronkelijke zangeressen Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts. De muziek wordt geproduceerd door het productiebedrijf Studio 100. Miguel Wiels schrijft de muziek voor K3 samen met zijn twee collega's Alain Vande Putte en Peter Gillis. K3 werd opgericht door Niels William. Middels een televisieprogramma wordt momenteel gezocht naar de opvolgster van Aerts.

K3 is nu officieel K2. Zondagavond nam ‘de sexy blonde’ in een uitverkocht Ahoy met een medley afscheid van het publiek. Tranen om haar vertrek waren er meer op dan voor het podium. Drie konijnen die Kathleen Aerts kreeg van ‘ex-collega’s’ Karen Damen en Kristel Verbeke brachten troost.

De meeste kinderen die naar de K3-shows in de Rotterdamse Ahoy waren gekomen, waren net zo vrolijk als altijd. Er viel behalve K3 dan ook nog zoveel op het podium te beleven. Zo was ook onder meer Piet Piraat van de partij, en kwam Mega Mindy ook nog eens aangevlogen. Moeilijk was het vooral voor de meisjes zélf. Tijdens de eerste vijf van zes uitverkochte shows hield Kathleen zich nog kranig.

De tranen kwamen pas toen Karen Damen en Kristel een muzikale hommage brachten en het doek finaal viel. “Ik kan zelf niet geloven dat het nu voorgoed achter de rug is”, aldus de zwaar geëmotioneerde zangeres. “Tien jaar wis je niet zomaar uit. Zo lang mogen zingen voor zo’n fantastisch en dankbaar publiek, dat is het zaligste wat er bestaat. Daar zijn geen woorden voor. Al die lachende gezichtjes en die handjes in de lucht, die vergeet ik nooit meer.”

Dankwoorden waren er ook voor Kathleens “podiumzussen”. “Met Karen en Kristel heb ik geweldige tijden beleefd. Ik zal ze altijd graag blijven zien. Ze zitten in mijn hart.” De konijnen die ze kreeg als afscheidsgift hadden vooral een symbolische waarde. De zangeres heeft een zwak voor dieren en geniet momenteel van de herwonnen rust op haar boerderij.

Of Kathleen nog welkom is als ze straks op haar stappen zou terugkeren? “Laat het duidelijk zijn dat daar geen plan voor bestaat”, zegt Studio 100-baas Hans Bourlon. “Maar ik heb geleerd om niet slordig om te springen met het woord ‘nooit’.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten