maandag 27 juli 2009

Karen Damen (K3) en Tania Kloek in Beste Vrienden tegen Paul D’Hoore en André Vermeulen op Cyprus


Karen Damen (K3) en Tania Kloek werken hun strijd in Beste Vrienden tegen Paul D’Hoore en André Vermeulen af op het eiland Cyprus.

Wonderland Cyprus heeft een woelige geschiedenis. Door zijn ligging was het zeer begeerd door de grote rijken. Bovendien heeft het ook een pak natuurlijke rijkdommen, waaronder koper. Het woord ‘koper’ zou zelfs afgeleid zijn van de naam van het eiland. Daarnaast heeft Cyprus ook 3 zaken op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan: het volledige stadje , de prachtig beschilderde kerken in het Troodosgebergte en de archeologische stad Choirokoitia.

Voor de geologen onder ons: Het Troodosgebergte bestaat uit een bijzonder fenomeen; een complete ofiolietopeenvolging. Het zeldzame proces van obductie zorgde ervoor dat zware oceanische korst over lichtere continentale korst wordt geschoven. De Troodosofioliet bevat metamorfe gesteenten van mantel oorsprong.

Op de proef
In deze proeven moeten de Vrienden bewijzen dat ze elkaar kennen en vertrouwen, met hun grote en hun kleine kantjes. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld.

De dames Karen Damen (K3) en Tania Kloek keren voor deze proef terug naar Larnaca, de havenstad die hen in de duoproef al eens geluk bracht. Geen tijd voor een drankje en mezze echter, want de meisjes moeten ál hun talent in de strijd gooien om geld in te zamelen. Met dat geld kunnen ze tijd kopen om te duiken. Want op de bodem van de baai van Larnaca ligt een voorwerp. Maar wat blijkt? Tania kan niet zwemmen...

En hoe kunnen de sexy babes beter geld inzamelen dan door te zingen? Om het hen wat makkelijker te maken geeft Bruno de dames een geluidsinstallatie én een paar karaoke-liedjes. Van K3! Geen probleem voor deze doorgewinterde entertainers. Met het enthousiasme dat we van haar gewoon zijn gooit Karen Damen zich op het Cypriotische publiek. En Tania doet zeker niet onder! Ze kent zelfs de dansjes...

En dan het duiken. Voor de sport trekt Tania geen bikini of badpak maar de volledige wetsuit duikuitrusting aan, maar veel verder dan kniehoogte durft ze niet in het water te gaan. Karen Damen doet al het zware werk. Tegen het prachtige decor van felgekleurde vissen en heen-en-weer wiegende planten zoekt, en vindt, zij de Gouden Appel.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten