woensdag 25 maart 2009

Karen Damen in jury van TV show die van K2 weer K3 moet maken!

Hoe moet het verder met K3, nu het chronisch opgewekte kleuterpoptrio door het vertrek van de blonde Kathleen Aerts is gedecimeerd is tot K2 met alleen Karen Damen en Kristel Verbeke? Sofie Mackor (5) uit Pijnacker, al zeker twee jaar verslingerd aan de zuurstokroze multinational in onbekommerde vrolijkheid, weet het wel.

Ze hoorde het droeve nieuws gisteren aan het ontbijt na een nacht onder haar K3-dekbed, terwijl moeder Ilse net de lunch verpakte in een broodtrommel met opdruk van de drie Vlaamse dreumes-heldinnen.

,,Ik zou best in K3 willen zingen,’’ zegt Sofie. ,,Ik heb ook blond haar. Maar dan krijgt de nieuwe Kathleen wel krullen in plaats van staartjes.’’ Het afscheid van de zangeres vindt ze ‘heel jammer’, vooral omdat Kathleen haar favoriet was. Maar de muziek blijft even mooi. Vooral het lied Kusjesdag. Ook het dekbed blijft gewoon over het bed van Sophie getrokken. En Karen Damen is ook heel leuk.

Sofie krijgt wel stevige concurrentie, want Studio 100, eigenaar van de K3-formule, zoekt deze zomer via een tv-show op het Vlaamse station VTM naar een opvolgster voor de per oktober vertrekkende zangeres. Er verschijnt ook een nieuwe cd. Een hele geruststelling voor een contingent peuters, voor wie K3 een groepje blije vriendinnen vormt op wie altijd is terug te vallen.

Zo groeide de formatie de afgelopen tien jaar uit tot een ongekende verkoophit. Zes van de tien Vlaamse en Nederlandse gezinnen hebben inmiddels een K3-product in huis. Het geheim van het aanhoudende succes is K3’s vaardigheid steeds weer nieuwe aanhangers aan zich te binden.

Telkens als de devote fans uitgroeiden tot pubers voor wie liedjes als Blub, ik ben een vis en Heyah mama te kinderachtig werden, stond er tot nu toe een nieuw peloton ukkepukken op dat de meidengroep omhelsde.

In die zin geldt de formatie - in 1999 bedacht door de toen 23-jarige schnabbelartiest Niels William - als de grondlegger van de kleuterpop. Niet eerder mikte een band zo trefzeker op een ultrajong publiek. Creaties als het Nederlandse Chipz (voor stoere kleuters), Kus (basisschoolmeisjes), Djumbo (supermarkt- kids) volgden al snel.

De doelmatigheid nam toe toen William het K3-concept verkocht aan kindervermaakgigant Studio 100.

William hoeft sindsdien niet meer te werken en ook Studio 100-directeur Gert Verhulst - bij ons bekend als het baasje van tv-hond Samson, die ook nog een kortstondige verhouding had met Karen Damen - is miljonair dankzij de succesformule.

Dat hij die niet zomaar afdankt nu Kathleen ‘nieuwe wegen wil verkennen’ is een logische en voor veel hummels én hun ouders rustgevende gedachte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten