zaterdag 28 maart 2009

Hoe nu verder voor Karen Damen bij K2 of K3?

Het nieuws sloeg eerder deze week in als een bom. Kathleen ('de blonde') verlaat na tien jaar de meidengroep K3. Karen Damen en Kathleen Verbeke gaan nog wel door. Niet alleen duizenden kinderharten braken, ook in verschillende Belgische directiekamers weerklonk waarschijnlijk een vloek. Want sexy Kristel, Karen Damen en Kathleen zijn big business. Net als alle figuurtjes die Studio 100 op de markt brengt.

Niet alleen dankzij de films, theatershows, dvd's en cd's maar zeker ook dankzij de afzet van de merchandising is K3 een kleine goudmijn. Je kan het haast zo gek niet bedenken of er bestaat wel een K3-variant van: koffiemokken, boekentassen, rugzakken, mutsen, sjaals en sokken over ringmappen, fietsen, koeken, schoenen, ijsjes, poppen, juwelen, videogames, brooddozen. Tot zelfs Karen Damen op een K3-frituursnack.

De fabrikanten van al die spullen mogen zich misschien wel zorgen maken over de toekomst, Studio 100, de 'eigenaar' van K3, zit allerminst in zak en as, zo blijkt. De groep blijft gewoon bestaan. Dat geldt evenzeer voor het 'merk' K3, zegt commercieel directeur Tom Grymonprez. 'Die spullen blijven nog maanden relevant, rond K3 bestaat absoluut geen negativiteit, zegt hij. 'Wat er in de toekomst moet gebeuren en hoe het verder moet met K3, dat gaan we later bekijken.'

Ook bij de speelgoedketen Dreamland, dat veel K3-producten in zijn gamma heeft, klinkt eenzelfde geluid. 'Onze mensen van de aankoopdienst hebben gehoord dat K3 nog in deze vorm blijft bestaan tot na de zomer', zegt Dirk Berteloot. Wat er daarna gebeurt, beslist Studio 100. Maar het geeft ons genoeg tijd om onze bestaande voorraad nog te verkopen.' Karen Damen gaat voorlopig dus nog gewoon door!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten