donderdag 16 april 2009

Karen Damen over poseren voor showbizzkalender

Volgend jaar zal Karen Damen op de showbizzkalender staan. De opnames zijn op 26, 27 en 28 augustus vanaf 17.00 uur op het strand van Knokke-Heist (België), de kalender, waarvan er 20.000 exemplaten zullen verschijnen en elk 22 euro gaat kosten zal 12 november gepresenteerd worden in het Casino van Knokke (België).

“Oh neen, dààr doe ik niet aan mee”, zei Karen Damen (29) toen Henk Van Cauwenbergh haar opbelde voor de Showbizzkalender. “Ik ben geen super sexy babe. Daar heb ik het lijf niet voor.”

Na een babbel met haar vriendinnen Kristel Verbeke en Kathleen Aerts besloot ze het te doen, zodat we Karen straks voor het eerst als ‘echte vrouw’ naar buiten zien treden en eens niet als het rode meisje van K3 met de twee staartjes, het gele rokje en de tandpastasmile.

“Toen me duidelijk werd dat Henk Van Cauwenbergh geen erotische naakt babe-foto’s wilde maken, maar eerder artistieke, kunstzinnige zwart-wit foto’s, heb ik toegezegd”, zegt Karen, die momenteel voor de nieuwe K3-show De Wereld Rond in Den Haag zit.

Hoewel Karen Damen voor de serie Huis Anubis subtiel in een naakt scene te zien was onder een douche, en zeker niet preuts is, zijn er vooraf toch duidelijke afspraken gemaakt hoe bloot de fotoshoot zou worden. “Wat ik sowieso nooit zou doen, is naakt gaan. Zelfs in mijn ondergoed, of in mijn bikini of badpak zou ik me niet laten fotograferen.

Hoe meer een vrouw aan heeft, hoe aantrekkelijker ze is. Dat zeggen ze zo toch, hè? Let op: ik heb er geen problemen mee om mijn benen te tonen, ik draag voor K3 altijd korte rokjes en laat mijn blote buik vaak zien, maar net daarom zou ik nu eens iets totaal anders willen doen.”

Het is ook de eerste keer dat Karen los van de andere meisjes en een opdracht zal vervullen. “Als kinderen de kalender zien, zullen ze daar niet van wakker liggen. De persoon die op de kalender staat, is Karen Damen en het meisje met de twee staartjes is Karen van K3. Want ja, er is een verschil tussen die twee.”

Dé uitdaging van fotograaf Henk is Karen als vrouw te tonen, en niet langer als meisje. “Dat zal moeilijk worden. Ik ben geen vrouw en zal dat ook nooit worden. Ik zal me altijd een meisje blijven voelen. Tja, binnen K3 zie ik er ook zo jong uit. Ik ben ook niet het type dat thuis een jurkje zal dragen of op hoge hakken loopt. Oh help, neen. (lacht)

Héél af en toe kleed ik mij sexy op, als ik uit eten of naar een feestje ga. Dat is eens leuk. Ik krijg dan ook complimentjes.”

Na lang nadenken, vindt Karen Damen één van haar troeven. “Mijn ogen. Ik heb redelijk grote ogen.” De uiterlijkheden op sommen waar ze minder tevreden over is, gaat haar beter af. “Oh, ik heb absoluut niet de ideale maten. Mijn neus is te lang. Mijn lippen zijn te dun. Mijn borsten zijn wel ok.

Hoe groot het cliché ook is, schoonheid zit vanbinnen.” Na mijn vraag of ze komende maand ter voorbereiding voor de fotoshoot gat diëten en honderd buikspieroefeningen per dag gaat doen, schiet Karen Damen luid in de lach. “Absoluut niet. Ik heb eerder zin om mij nog eens goed vol te proppen. (lacht) Neen, niet waar. Ik zorg dat ik dagelijks mijn portie fruit binnen heb en hier in Nederland hebben we onze eigen kok mee. Wat dat betreft, worden wij hier goed gesoigneerd.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten