zaterdag 2 oktober 2010

Nieuwe K3 show met Karen Damen in première: de wondermachine en de grote verkleedpartij


Ze staan er weer, Kristel Verbeke, Karen Damen en Josje Huisman van K3. En hoe! Met een wervelende show in een hip decor met duizenden fonkelende lichtjes wisten ze de honderden kinderen in de Elisabethzaal iets meer dan een uur lang te boeien.

K3 is terug. Of beter: staat er na meer dan tien jaar nog even sterk als vanouds. Een nieuwe single, binnenkort de eigen sitcom Hallo K3 op vtmKzoom en een gloednieuwe show waarvoor de tickets als zoete broodjes de deur uitgingen. Wat kan de meidengroep van Kristel Verbeke, Karen Damen en Josje Huisman nog meer wensen? Een speciale machine waarmee je mensen uit het verleden naar hier kan flitsen of waarmee je jezelf in om het even wat kan omtoveren bijvoorbeeld?

Ook op dat vlak werden de meiden tijdens de nieuwe K3-show op hun wenken bediend. Ene professor Schwarzwald had zo’n wondermachine uitgevonden. Alleen stond die machine nog niet helemaal op punt en werden de meisjes Kristel Verbeke, Karen Damen en Josje Huisman dus verondersteld er met hun handen af te blijven. Maar dat was buiten Karen Damen gerekend, die wel zin had in een experiment. En zo gebeurde het dat de K3’tjes achtereenvolgens politieagente, koningin van Lollipopland en cowgirl werden, in telkens weer een ander hip tenuetje. Vooral de baljurk met knipperlichtjes liet vele kids duidelijk wegdromen.

Toen de meisjes Kristel Verbeke, Karen Damen en Josje Huisman ook nog engeltjes wilden worden, liep het even fout en kregen ze een grappig clownstenue aan. Maar ook dat kostuum werd door het publiek gesmaakt. Een geslaagde verkleedpartij dus, waarbij uiteraard ook alle K3-hits luidkeels werden meegezongen: Oya lélé, De 3 biggetjes, Handjes draaien, Kuma Hé,... Mamasé blijkt nog altijd de lievelingshit bij uitstek en de kids gingen dan ook helemaal uit de bol toen dat nummer op het einde van de show door de zaal galmde.

De K3-hittrein is dus weer vertrokken. Gisteren ging in Antwerpen de nieuwe show in première. De jonge fans smulden van de hits en de vele verkleedpartijtjes van Karen Damen , Kristel Verbeke en Josje Huisman.

De hitmachine van K3 is na een kalme zomer weer op gang getrokken. De nieuwe single is er al, de sitcom Hallo K3! start begin oktober en gisteren ging in de Elisabethzaal in Antwerpen de nieuwe K3-show van start. Alle tickets voor de nieuwe tour in Vlaanderen en Nederland vlogen enkele maanden geleden al in sneltreinvaart de deur uit.

Karen Damen , Kristel Verbeke en Josje Huisman trapten meteen af met een medley van de drie grootste K3-knallers ooit: Tele Romeo, Heya mama en Alle kleuren. Even vreesden we dat de afdeling Kleding van Studio 100 aan een besparingsronde begonnen was, want die tuttige regenboogkleedjes gaan nu al meer dan een jaar mee. Maar die vrees was voorbarig, want de rest van de show volgde het ene verkleedpartijtje na het andere.

De show was opgebouwd rond een wat rommelig verhaaltje rond ene professor Scharzwald die op het podium een reusachtige wens- en tijdmachine (met dank aan professor Barabas) had neergeplant. Josje Huisman en Kristel Verbeke waren gekomen om te zingen en te dansen, maar zotte rosse Karen Damen had natuurlijk best zin om met die Wondermachine te experimenteren.

Dus verdwenen de K3-tjes in de machine om achtereenvolgens te verschijnen in sexy politie- uniformpjes (ook al gezien in de vorige show trouwens), stoere cowgirlpakjes en lichtgevende koninginnenjurken. Die staan sinds gisteren ongetwijfeld al bij veel meisjes op het verlanglijstje voor de sint. De engelvleugeltjes zaten ook als gegoten, de clownneuzen iets minder. Karen Damen kreeg er bijna de slappe lach van.

Papa’s voor Josje Huisman?
Intussen bleef het hitsalvo gewoon voortduren: de nieuwe single Hallo K3, Lollipopland, Oya lélé, Kuma hé en De 3 biggetjes. Op de tonen van afsluiter Mamasé begon de traditionele kinderstormloop naar het podium.

K3 is dus duidelijk nog altijd razend populair. En of het Josje Huisman -effect nog steeds speelt? Het is misschien inbeelding, maar we hadden toch de indruk dat er iets meer papa’s in de zaal zaten dan anders…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten