vrijdag 18 december 2009

Karen Damen met K3 succesvolste Belgische act in Nederland


De nieuwe K3-formatie met Josje Huisman, Karen Damen en Kristel Verbeke werpt nu al zijn vruchten af. Ze breken zowat alle records. Zes weken lang staan ze met hun nieuwe single, MaMaSé, zowel in België als in Nederland, op de eerste plaats.

Rosse Karen Damen, zwarte Kristel en nieuwe blonde Josje Huisman zijn nog nooit zo populair geweest. In Nederland zijn ze zelfs de meest succesvolle Belgische act.

Niet alleen in Nederland doen de meisjes het voortreffelijk, ook in de overige landen van de Benelux loopt de verkoop als een trein.

Zo werden er van de single MaMaSé, waarin voor het eerste de stem van Josje Huisman te horen is, al meer dan 50.000 exemplaren verkocht.

Ook hun gelijknamige album, dat slechts 3 dagen in de winkelrekken ligt, doet het al onvoorstelbaar goed. In de Benelux gingen er tot nu toe maar liefst 150.000 stuks van de plaat over de toonbank.

Daarnaast waren ook de tickets van hun jongste show op een mum van tijd uitverkocht. Bewijzen genoeg dus dat K3 zich de meest populaire groep aller tijden mag noemen.

K3-fans kunnen hun idolen vanaf nu ook overal mee naartoe nemen. Behalve de singles en albums is er nog een heel gamma aan andere leuke gadgets verkrijgbaar is de winkel, zoals puzzels, bekers, brooddozen, vriendenboekje… De jonge fans zullen hun favoriete groep vanaf nu altijd bij zich hebben.

Recentelijk ging de achtste reeks van De Slimste Mens Ter Wereld van start op Eén. In de eerste aflevering namen Sabine Hagedoren, Maaike Cafmeyer en Ann De Bie het tegen elkaar op.

Later doen ook Karen Damen van K3 en Eurosong-jurylid Marcel Vanthilt een gooi naar de titel van De Slimste Mens 2010.

Een jaar lang zochten Erik Van Looy en zijn team naar kandidaten, juryleden, vragen én antwoorden voor het alweer achtste seizoen van deze quiz. Na lang aandringen zijn door de knieën gegaan: Presentator Luk Alloo, theatermaker Ben Chikha Chokri, actrice Maaike Cafmeyer, journaliste Ann De Bie, K3-zangeres Karen Damen, ex-profvoetballer Gilles De Bilde, acteur Koen De Graeve, Villa Politica-presentatrice Linda De Win, weervrouw Sabine Hagedoren, cabaretier Wim Helsen, Ecolo-voorzitter Jean-Michel Javaux, sportjournalist Filip Joos, Vive La Fête-zangeres Els Pynoo, sp.a-politicus Bruno Tobback, cabaretier Youp van 't Hek, actrice Lien Van De Kelder, De Wereld Draait Door-presentator Matthijs van Nieuwkerk, presentatrice Erika Van Tielen, theatermaker Joost Vandecasteele, De Standaard-hoofdredacteur Peter Vandermeersch, Das Pop-zanger Bent Van Looy, filmmaker Hilde Van Mieghem, griepcommissaris Marc Van Ranst, presentator Marcel Vanthilt, actrice Sigrid Vinks, presentator Tom Waes, Kommil Foo-zanger Raf Walschaerts en de eerste Slimste Mens-presentator Bruno Wyndaele.

De tv-quiz De Slimste Mens Ter Wereld is deze winter aan zijn achtste seizoen toe op Eén. De voorbije drie jaar oordeelde eenmansjury Rik Torfs streng maar rechtvaardig over de kandidaten.

Hij volgde in 2006 Marc Reynebeau op als eenmansjury. Rik Torfs kondigde eerder aan dat hij het jureren in De Slimste Mens Ter Wereld voor bekeken houdt. Hij wordt vervangen door een duo.

De negen wisselende juryleden zijn: Philippe Geubels, Mark Eyskens, Kamagurka, Frank Focketyn, Louis Tobback, Gunter Lamoot, Sien Eggers, Guy Mortier en Urbanus.

Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens Ter Wereld gaat op maandag 7 december van start op Eén. Erik Van Looy gaat op zoek naar de opvolger van nieuwslezer Freek Braeckman, die de vorige editie van de quiz won. Misschien gaat Karen Damen wel winnen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten