vrijdag 26 juni 2009

Auditie 'K2 zoekt K3' in Antwerpen begonnen, Karen Damen en Kristel Verbeke zoeken nu echt naar opvolgster Kathleen Aerts

Na de audities in Nederland was het dinsdag uiteindelijk zo ver voor België. Al wie zich geroepen voelt om Kathleen Aerts te vervangen bij K3 tekende present in de Lotto Arena waar Studio 100 en vtm de auditie organiseerden. Ook de overgebleven K2 leden Karen Damen en Kristel Verbeke waren aanwezig.

Heel lang wachten en nagelbijten: het zijn de vaste ingrediënten van een auditie. Ook tijdens de auditie voor 'K2 zoekt K3' was het niet anders. Verschillende meisjes... en jongens wachten vol spanning af tot zij aan de beurt kwamen. De ene al wat zelfverzekerder dan de andere.

Dat er zich jongens hebben ingeschreven vindt Miguel Wiels niet erg, maar om echt Kathleen Aerts op te volgen gaan de heren verdomd goed uit de hoek moeten komen. 'Er was geen beperking, iedereen mocht zich inschrijven jong of oud, dik of dun, jongen of meisje', lichtte Miguel nog toe.

'Weet wel', zei hij, 'dat we niet op zoek gaan naar een vervangster, maar wel voor een opvolgster van Kathleen. Wie zich kandidaat stelt, moet dus niet het evenbeeld zijn van Kathleen', aldus Miguel Wiels. 'Over de naam van het nieuwe meisje hebben we ook nog niet echt nagedacht', maar als haar naam toevallig met een K begint, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.'

Wanneer het nieuwe meisje geen voornaam heeft die begint met een K dan is Miguel en de voltallige jury er nog niet uit of het nieuwe meisje haar naam moet veranderen.

De jury bestaat uit een mix van Nederlandse en Belgische mensen. Voor de mensen die LUV nog hebben gekend, zal de naam Patty Brard niet vreemd in de oren klinken. Zij zal voornamelijk op de uitstraling letten. De ideale kandidaat moet presence hebben, moet met opgegeven hoofd de auditie binnenwandelen. Daaraan merk je onmiddellijk het verschil tussen Nederland en België, ook al kan de kandidaat niet zingen, toch zal een Nederlander zichzelf verkopen en zelfverzekerd overkomen. Belgen doen het iets meer bescheiden, zij verkopen zichzelf te weinig. Naast Patty Brard en Miguel Wiels zetelen nog Marc Forno en Axana Ceulemans in de jury.

'K2 zoekt K3' is vooral een zoektocht naar talent. Daarnaast moet het nieuwe meisje ook goed kunnen opschieten met Kristel Verbeke en Karen Damen. 'Daar wordt goed op gelet', wist Kristel ons te vertellen. 'Karen en ik kijken mee op een monitor en als de jury een kandidaat wegstuurt en wij vinden die best wel leuk dan kan het zijn dat wij ingrijpen.'

'Soms hebben we ook bekende gezichten voor ons staan, meisjes die al jaar en dag fan zijn en nu hun kans wagen om zelf groepslid te worden.'

Dat het nieuwe groepslid alle pasjes en liedjes van K3 al kent, zou natuurlijk meegenomen zijn. Al is dat geen vereiste. Maar zo kan je wel al een streepje voor hebben. Voor Miguel Wiels ligt dat iets anders. Hij zou het wel leuk vinden, maar een exacte doorslag van Kathleen zoekt het team niet echt. 'Trouwens K3 ben je. Dat word je niet', aldus Miguel Wiels.

Na deze audities zullen er een tiental meisje (en wie weet ook enkele jongens) doorgaan naar de liveshows. Er zal geprobeerd worden om het aantal Nederlandse en Belgische kandidaten in evenwicht te houden, al is dat geen vast gegeven. Wie talent heeft, maakt het meeste kans.

Wanneer 'K2 zoekt K3' op het scherm komt, is nog niet geweten. Maar eerstdaags wordt die knoop aan de Medialaan doorgehakt.

Het is al lang geen geheim meer dat Karen Damen van K3 smelt als ze een baby ziet.

In al die jaren dat K3 op het podium staat is het heel wat mensen opgevallen dat Karen Damen smelt als ze een baby ziet. Ze heeft steeds weer een grote drang om de baby eens vast te nemen.
We kunnen dan ook niet voorbij gaan aan de ongetwijfeld groeiende kinderwens van Karen. Haar collega Kristel Verbeke heeft ondertussen twee kindjes maar bij Karen Damen blijft een zwangerschap al dan niet bewust uit. Vanmiddag werd ze in Antwerpen tijdens de audities voor K2 zoekt K3 een paar keer gefotografeerd mét baby in de hand.

2 opmerkingen:

  1. karen damen is zwanger al 3 maanden
    lang ze heeft het zelf bevestigt op netlog
    en op het nieuws

    BeantwoordenVerwijderen