maandag 11 april 2011

Karen Damen van K3 ambassadeur van De Week van de jaren '80 op Radio 2


Karen Damen van K3 ambassadeur van De Week van de jaren '80 op Radio 2

Deze week laten ambassadeurs als Karen Damen van K3 en ooggetuigen van de eighties die periode herleven op Radio 2. Tijdens de Week van de jaren 80 duikt de publieke familiezender met hen terug in de periode van 1980 tot 1989.

Welke personen en gebeurtenissen drukten hun stempel op die
periode? En natuurlijk is de muziek van de jaren 80 de rode draad doorheen deze week. Met de vele klassiekers van toen, gekozen door de luisteraars, in de Top 80 op vrijdag 15 april.

Er was Prince, Madonna en Michael Jackson. De disco en de house kwamen in een stroomversnelling, de computers werden minder duur en het snobisme vierde hoogtij. De jaren '80 waren ook het A-Team, Dallas en Live Aid!. Net zoals de verongelukte Challenger, de kernramp in Tsjernobyl en het massaal protest tegen de kruisraketten.

PERSOONLIJKE HERINNERINGEN VAN Karen Damen
Radio 2 gaat van maandag 11 tot en met vrijdag 15 april van 1980 naar 1989. Aan de hand van de persoonlijke herinneringen van bekende Vlamingen als Karen Damen en van luisteraars die de grote gebeurtenissen van toen van dichtbij hebben meegemaakt. Ook muzikaal gaat het van 1980 naar 1989.

De muziek uit die periode kiest de luisteraar zelf. Het resultaat presenteren Benjamien Schollaert, Peter Verhulst en Dieter Vandepitte op vrijdag 15 april tijdens de Top 80 van de jaren 80. Een obligate afsluiter van deze week van de jaren 80.

DIT ZIJN DE AMBASSADEURS VAN DE JAREN '80
Radio 2 laat luisteraars aan het woord over wat op hen een onvergetelijke indruk heeft gemaakt. Hun getuigenissen worden uitgezonden in De madammen en Avondpost.

En wat blijft onze bekende Vlamingen bij van de eighties? Dit zijn de ambassadeurs van de jaren '80: Sven De Ridder, Katja Retsin, Nico Mattan, Eva Brems, Alex Agnew, Karen Damen, Bruno Tobback, Geert Hunaerts en Sabine Hagedoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten