zondag 14 augustus 2011

Karen Damen en K3 maken 3D musical Alice in Wonderland magisch

Karen Damen en K3 maken 3D musical Alice in Wonderland magisch!
In het World Forum Theater te Den Haag speelt van 30 juli tot en met 28 augustus de Studio 100 productie Alice in Wonderland van de K3 meisjes Karen Damen, Josje Huisman en Kristel Verbeke. De voorstelling is een wereldwijde primeur in theaterland. Dit omdat het de eerste musical is in 3D. Bij een eerdere vertoning in de Antwerpse schouwburg kwamen er al mensen van ‘Afrika tot Amerika’ kijken. Op zondag 31 juli, bezochten wij het magische land van Alice in Wonderland.
Studio 100

K3 - Alice in wonderland Karen Damen, Josje Huisman en Kristel Verbeke vervelen zich en gaan met zijn drietjes naar de bioscoop. Eenmaal bij de bioscoop aangekomen, beginnen de verrassingen en niets is wat het lijkt. De meisjes belanden in een wereld die Wonderland heet. 3D-voorstelling.
Karen Damen, Josje Huisman en Kristel Verbeke vervelen zich en gaan met zijn drietjes naar de bioscoop. Eenmaal bij de bioscoop aangekomen, beginnen de verrassingen en niets is wat het lijkt. De meisjes belanden in een wereld die Wonderland heet. Daar komen ze de meest rare figuren tegen: een pratende rups, de hartenkoning en zijn gemene koningin, de gekke hoedenmaker, de behulpzame tweeling en een wit konijn.
De K3 meisjes Karen Damen, Josje Huisman en Kristel Verbeke belanden in één groot avontuur waar de ene gekke situatie de andere opvolgt. Kan K3 ooit nog ontsnappen uit deze wonderlijke wereld? 'Alice in Wonderland' neemt je mee op een betoverend avontuur in een wondere wereld vol fantasie.
3D Wereldprimeur:
In de musical 'Alice in Wonderland' wordt voor de allereerste keer ter wereld in een musical gebruik gemaakt van 3D decors. Hierdoor heeft het publiek de ultieme ervaring midden in het verhaal te zitten en samen met K3 Karen Damen, Josje Huisman en Kristel Verbeke op avontuur te zijn in Wonderland. De musical is gebaseerd op het oorspronkelijke Alice verhaal en belooft een zeer spectaculaire voorstelling te worden met een live orkest, adembenemende kostuums en prachtige 3D decors!


Naast beroemde tv series als ‘Samson en Gert’, ‘Kabouter Plop’, ‘Piet Piraat’ en ‘Mega Mindy’ heeft Studio 100 ook verschillende grote musicals geproduceerd. Zo hebben onder andere de producties ‘Sneeuwwitje’ en ‘Pinokkio’ in verschillende theaters gespeeld. De populaire meidengroep K3 van Karen Damen, Josje Huisman en Kristel Verbeke stond zelf in 2007 in het theater met de voorstelling ‘De drie biggetjes’.  Oud K3 lid Kathleen Aerts speelde in 2004 in de musical ‘De Kleine Zeemeermin.’ Nadat Kathleen in 2009 met K3 stopte, is er een grote zoektocht op tv begonnen. Uit vele inzendingen is Kathleen uiteindelijk vervangen door de blonde Josje Huisman.
Alice in Wonderland gezocht
Wanneer Karen Damen, Josje Huisman en Kristel Verbeke op een warme zomerdag zich enorm vervelen, besluiten ze met zijn drieën naar de film te gaan. Bij de ingang van de bioscoop worden ze door de directeur van de bioscoop aangehouden. Ze zouden al te laat zijn, veel te laat, want binnen vijf minuten moesten ze nog een film kiezen, popcorn kopen, langs de garderobe en de zaal in.
Kristel en Josje lukt het uiteindelijk om tijdig in de zaal te zijn, maar waar blijft Karen? Bij het starten van de film zien Kristel en Josje iets opmerkelijks. Karen is in de film ‘Alice in Wonderland’ beland, en vraagt haar vriendinnen ook in de film te stappen. Zo gezegd zo gedaan. De meiden gaan op zoek naar Alice, niet de meest makkelijke opgave. Nadat ze de weg aan ‘het konijn’ gevraagd hebben komen ze nog veel andere karakters uit de film tegen. Zal het K3 Karen Damen, Josje Huisman en Kristel Verbeke uiteindelijk lukken om Alice te vinden?

De musical Alice in Wonderland is een wereldwijde primeur. In plaats van grote decors staat er enkel een groot wit doek op het podium. Hierop zijn, mits je de 3D bril draagt, 3D projecties  te zien. Het witte doek wordt aangevuld door wat kleine extra’s. Zo schuift er een bank het podium op wanneer we ons in de bioscoop bevinden. Bij ons ‘niet verjaardagsfeest’ komt er een schuine tafel het podium op, en zitten de dieren op theekopjes. Het 3D effect werkt, er komen tijdens deze voorstelling enkele objecten op je af. De diepte is ook goed te zien.
Cast
Zowel Karen Damen, Josje Huisman en Kristel Verbeke spelen hun rol met overgave. Ondanks dat het trio pas twee jaar samen werkt, staan ze als een echt team op het podium. Tijdens deze theatervoorstelling zijn ze voor ieders oog een genot om te aanschouwen. Coen Crucke, bij sommige beter bekend als Alberto Vermicelli uit de serie Samson en Gert, neemt de rollen  van Hoedenmaker en Rups voor zijn rekening. Twee rollen die op zijn lijf geschreven zijn. Vooral de rol van Rups neemt hij erg serieus, wat het publiek ook goed kan waarderen.

Jacques Vermeire vertolkt de rol van het konijn. Hoewel hij te laat is, speelt hij de rol zonder al te veel moeite. Ook de Hartenkoning en Hartenkoningin, gespeeld door het duo Nicole en Hugo,  zitten goed in hun rol.
Alice in Wonderland is een leuke familievoorstelling. De muziek, geschreven door Miguel Wiels, Alain Vande Putte en Peter Gillis, past goed in het K3 repertoire. Hierdoor lijkt het soms even de titel ‘musical’ te verlaten en meer een concert te zijn. Het 3D effect plaatst ons meer in een wonderland en is op zich al een hele belevenis om mee te maken. Het enthousiasme van de kinderen tijdens de voorstelling is erg groot.
Studio 100 opent met dit nieuwe (3D) concept een nieuwe wereld voor de theatermakers. Of dit de toekomst zal zijn laat nog even op zich wachten. Maar een ding is zeker,  je weet niet waar je belandt, net als Alice in Wonderland!
Musical K3 van Karen Damen, Josje Huisman en Kristel Verbeke: live acteren in een film
Een zaal vol brilletjes bij een musical. Het is weer een vondst van succesmachine Studio 100. De Belgische producent laat de meiden van K3 Karen Damen, Josje Huisman en Kristel Verbeke een maand lang in Den Haag in de eerste 3D-musical ter wereld optreden. Dat toont lef en is misschien ook een reactie op de moeite die de musicalwereld heeft om zalen met prijzige kaartjes uit te verkopen. Het World Forum stroomde voor de première zondag tjokvol met een onvervalste K3-kermis voor de deur. BN’ers met kinderen, Chazia Mourali tot Voice of Hollandwinnaar Ben Saunders schreden over de knalroze loper.
Aan belangstelling heeft K3 Karen Damen, Josje Huisman en Kristel Verbeke deze maand ongetwijfeld geen gebrek. De zalen puilen doorgaans uit. Bij de eerste show in Den Haag werden de dames met gejuich ontvangen en met gejuich weer uitgezwaaid. Nu beleven Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman weer een avontuur in het sprookje Alice in Wonderland. Zij willen Alice waarschuwen tegen ‘het konijn’ (Jacques Vermeire) en de koningin die hun kop eraf wil hakken en haar bevrijden.
Vooral het konijn zint dat voor geen meter. Want zonder Alice geen film, geen sprookje, wordt het konijn werkloos en raakt het dier z’n staat als BK – Bekend Konijn – kwijt. Als je met je kroost deze zomervakantie gaat kijken: het verhaal van Alice kennen is wel handig. Grappig is dat de zingende meiden het avontuur beleven omdat hun leven zo saai is. “We zijn niet eens beroemd.”
Wat je krijgt is een kleurige film, waarin K3 Karen Damen, Josje Huisman en Kristel Verbeke en de rest van de cast (onder meer de frisse Marieke Saan als Alice) als het ware live optreden. Daarin acteert Josje – Hollands Glorie – het meest natuurlijk. Ze toont zich een regelrechte droogkloot, maar op z’n tijd ook het stereotype domme blondje. Hulde.
Nadat Soldaat van Oranje vorig jaar door de draaiende schijf met publiek al ‘Musical 2.0’ werd genoemd, is deze 3D-uitvoering weer een nieuwste versie. Qua plaatjes is dat in Alice in Wonderland reuzeslim. Zelf decorwonder Joop van den Ende had er niet zoveel settings uit kunnen slepen. Het groter en kleiner worden van Karen Damen, Josje Huisman en Kristel Verbeke is met projecties relatief eenvoudig te doen, hoewel de timing van de drie moeilijk maar uitstekend is.
Van bloemenweide tot paleis en van zeebodem tot de bioscoopgangen (prachtig!) waarna K3 via het filmdoek in het sprookje springt, het ziet er voor de kinderen gelikt uit. Het is echter nog niet van het niveau als bijvoorbeeld de show Pandadroom in pretpark De Efteling. De kinderen gaan echter uit hun dak van de K3 meisjes Karen Damen, Josje Huisman en Kristel Verbeke , graaien naar de 3D-hartjes die langsvliegen en bukken voor een langs zwemmende rog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten